Spørgsmål & Svar

Hjerteligt velkommen til vores kundeservice. Her finder du svar på vores hyppigste stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svaret på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via formularen.

Produktspørgsmål

Send en besked til vores kundeservice via formularen på denne side og fortæl, hvad der er galt. Husk at gemme produktet og emballagen. Du kan også vælge at sende produktet retur til os i sin emballage og fortælle, hvad der er galt, hvor du har købt det. Det er vigtigt at du oplyser dine kontaktoplysninger (navn, adresse, e-mail og telefonnummer). Vi vil undersøge din sag og vende tilbage med svar inden for kort tid.

I CandyKing har et stort sortiment af bland selv slik, hvor vi løbende tilfører nye spændende produkter. Du kan se vores store sortiment på CandyKing’s hjemmeside.

Se CandyKing’s sortiment her

Chokolade kan blive hvid eller grå, hvis den opbevares for varmt eller ved varierende temperaturer. Det er ikke farligt, men ser ikke særligt appetitligt ud. Den anbefalede opbevaring er et tørt og køligt sted (under normal stuetemperatur), men husk, at chokoladen smager bedst ved stuetemperatur.

Vi fjerner nogle gange et produkt fra vores sortiment, hvilket ofte skyldes, at efterspørgslen er for lav. Vi håber selvfølgelig, at du finder en ny favorit i vores udvalg.

Komponenterne i vores blandede poser produceres individuelt og fyldes derefter automatisk i en doseringsmaskine, der fylder slikket i poser. Desværre kan blandingsforholdet variere alt efter, hvor mange af hver slags der ender i doseringsenheden. Det er med andre ord ikke muligt at kontrollere, at der altid er lige mange af hver slags. I gennemsnit stemmer posernes indhold dog godt overens med den oprindelige fordeling.

Meget af vores slik får sine forskellige former og udseende, når vi støber produktet i forme med majsmel. Hvis formen ikke er fyldt nok med majsmel, eller hvis aftrykket i majsmelet falder fra hinanden, vil produktet blive deformeret. Der er ingen fare ved at spise produktet; det er blot en fejl i udseendet.

Salg af produkter fra Cloetta

Cloetta har 3 egne butikker, beliggende i Sverige, i Malmö, Ljungsbro og Gamla Linköping. Du kan finde deres åbningstider under fanen Cloetta butikker i menulinjen på den svenske hjemmeside: cloetta.se

Vi sælger vores varer primært til konfektyrgrossister, som igen leverer til butikker og kiosker landet over. Derfor kan du desværre ikke købe vores produkter direkte fra os i Danmark.

Cloetta har derimod tre egne slikbutikker for forbrugere, alle beliggende i Sverige. I butikken i Ljungsbro (lige uden for Linköping) har vi et fuldt sortiment af Cloettas produkter samt fabriksudsalg af andenvalgs konfekt (udvalg og tilgængelighed kan variere). En kort afstand derfra, i Gamla Linköping, finder du vores butik, der er inspireret af 1950’erne. Den tredje butik, By Cloetta, er vores konceptbutik i Malmö, hvor du kan få en helt unik slikoplevelse.

Produktindhold

Cloetta har erstattet palmeolie, hvor det har været muligt, og når der har været bedre alternativer. For de produkter, der stadig indeholder palmeolie, hovedsageligt chokolade- og karamelprodukter, er vi gået over til segregret, sporbar palmeolie efter RSPO-principperne. Læs mere om palmeolie her: Palmolie – Cloetta

Ingredienslisten på emballagen angiver, hvilke råvarer og tilsætningsstoffer der er i produktet. Alle godkendte fødevaretilsætningsstoffer har et E-nummer. Tilsætningsstofferne er godkendt af Europa-Parlamentet og Rådet for Den Europæiske Union til brug i hele EU. For at finde ud af, hvad hvert enkelt E-nummer betyder, kan du kigge i Fødevarestyrelsens E-nummernøgle, som viser alle tilsætningsstoffer, der er godkendt i Danmark.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Vi har mange forskellige chokoladeopskrifter, og de har alle lidt forskelligt kakaoindhold. For de fleste af vores produkter er kakaoindholdet for chokoladedelen angivet i mærkningsteksterne. For eksempel har vi en mørk chokoladebar uden tilsat sukker med 72 % kakao. Vores mælkechokolade indeholder mindst 25 % kakao.

Korrekte oplysninger om ingredienser, næringsværdier og allergener kan findes på produktets emballage. Du kan også læse mere om indholdet af hvert produkt her på hjemmesiden. Brug gerne søgefunktionen til at finde det produkt, du ønsker at læse mere om, eller filtrer på f.eks. glutenfri produkter.

Gelatine er til stede i nogle af vores produkter, og gelatinens oprindelse varierer. Hvis et produkt indeholder gelatine, er det angivet i ingredienslisten på emballagen.

Modificeret betyder, at stivelsen er blevet forarbejdet, så den er bedre egnet til slikproduktion. Den modificerede stivelse kan fremstilles ud fra hvede. Hvis det er tilfældet, angiver vi det i ingredienslisten. Hvis der ikke er hvede på ingredienslisten, men kun stivelse, er det glutenfri stivelse.

Glukosesiruppen, vi bruger i vores produkter, er lavet af stivelse fra hvede, majs eller kartofler. I processen med at lave glukosesirup fjernes gluten. Glukosesiruppens glutenindhold er derfor under 20 ppm og anses for glutenfri.

Hvilke ingredienser der indgår i et produkt, kan ses af ingredienslisten på emballagen. Den ingrediens med højest indhold kommer først, efterfulgt af de andre ingredienser i faldende rækkefølge. Hvis en ingrediens indeholder et allergen, såsom mælk, er ingrediensen altid tydeligt angivet i ingredienslisten og også markeret med fed skrift.

Sponsorering

Vi indgår desværre ikke sponsorater med private, foreninger, skoler osv. med slik eller reklameprodukter. Vi har en plan for vores sponsorater, der omfatter nogle få strategiske partnere samt enkelte lejlighedsvise større arrangementer.

Vi producerer et begrænset antal salgsfremmende produkter, der bruges i forskellige forbrugerkonkurrencer og kampagner, og har derfor ingen produkter til salg eller distribution. Hold øje med aktuelle kampagner og konkurrencer i din butik. Der er ofte flotte gevinster på spil!

Brandspørgsmål

Opskriften på vores populære Ahlgrens Bilar er en velbevaret hemmelighed. Om den lyserøde, hvide eller grønne bil har samme smag eller ej, det lader vi være op til alle, der spiser Ahlgrens Bilar, at vurdere selv!

Center blev født i 1941 og har fra begyndelsen været et Cloetta-produkt, mens Plopp blev lanceret i 1949 i Stockholm hos Choklad Thule. Da Choklad Thule blev opkøbt af Cloetta, kom Plopp med i Cloettas sortiment og er blevet en del af det siden da.
Selvom de har deres ligheder, er Plopp og Center to forskellige produkter. Center og Plopp har forskellige opskrifter, hvad angår fyld og andel af chokolade. Plopp-fyldet har et lidt højere sukkerindhold end Center-fyldet. Ydermere er smagsgiveren af en helt anden karakter. Plopp har en mere “cracker”-agtig aroma, mens Center har en mere ren toffee-, karamel- eller mælkechokoladesmag. Derudover er Plopp-fyldet lidt mere flydende, fordi det ikke er kogt så meget og dermed har et højere vandindhold.

A’et, der findes på Läkerol-pastillerne og æskerne, er ikke kun et symbol på den højeste kvalitet, men også en hyldest til grundlæggeren af mærket – Adolf Ahlgren.

Følgende dyr er modelleret som figurerne i posen: abe, løve, egern (!) og elefant. Junglevrål blev produceret for længe siden, og vi ved desværre ikke, hvorfor netop disse dyr blev valgt, men de hører alle til i junglen – selv egernet, hvilket kan føles lidt uventet!

Har ikke fået svar på dit spørgsmål?

Har du brug for mere information, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi svarer dig så hurtigt som muligt.